Lederskab magt Stress: (Del 2) tre nøgler til fornyelse

“Power stress er en del af den erfaring, at resultaterne fra udøvelse af indflydelse og ansvarsfølelse følte i lederskab positioner.” – (Richard Boyatzis og Annie McKee, Resonant lederskab, Harvard Business School Press, 2005)

Ledelse kræver udøvelse af indflydelse eller magt. Det indebærer ansvar for organisationen, og det kræver ofringen af personlige behov for dem af firma. Ledere er under løbende kontrol og evaluering. Alle disse ting øge presset og fører til power stress.

Uden bevidsthed om magt stress, og hvad er nødvendige for at forny sig selv, er ledere sårbare over for udbrændthed og dissonans med de mennesker, de fører.

Lederskab paradoks

Daniel Goleman, myndighed om følelsesmæssig intelligens i organisationer, kalder dette lederskab paradoks: “For ledere, den første opgave i forvaltningen har intet at gøre med førende andre; trin et udgør udfordringen at kende og styre sig selv.”

Dette omfatter:

-Forbinder med de dybe værdier, der guider os

-Imbuing vores handlinger med betydning

-Tilpasse vores følelser med vores mål

-Holder os motiverede

-Holde os fokuseret og på opgave

Når vi handler i overensstemmelse med disse indre foranstaltninger, vi føle sig godt om, hvad vi gør. Sådanne følelser er smitsom. Når vi som leder føler positiv, energisk og entusiastisk om vores arbejde, så gør dem vi indflydelse. Men vi kan kun opretholde høj effektivitet, når vi er i stand til at administrere cyklusser af ofre og fornyelse.

Tre nøgler i fornyelsesprocessen

Første trin er at være på vagt og klar over, når vi er ude af trit med os selv og dem vi fører. Det kan vi ikke vide uden en højt udviklet sans for selvbevidsthed og andre-bevidsthed, to centrale elementer af følelsesmæssig intelligens.

Honing færdigheder af bevidsthed fører til mindfulness-at blive klar over, hvad der foregår inde i og omkring os på flere niveauer. Mindfulness lever i en tilstand af fuldstændig, bevidste bevidsthed om ens hele selv, andre mennesker og den kontekst, hvor vi bor og arbejder.

To andre elementer bidrage til rekreation og fornyelse: håb og medfølelse. Håb giver os til at tro, at fremtiden vi envision er opnåelige. Tæt forbundet med en holdning præget af optimisme, hjælper håb os til at bevæge sig mod vores mål og visioner samtidig inspirere andre.

Det tredje kritiske element for fornyelse er medfølelse. Tilslutning med andre folks ønsker og behov giver os en anden kilde til energi og rekreation. Medfølelse løfter en leder af de smålige bekymringer, at centrum på sig selv. Det udvider vores verden ved at sætte fokus på andre. Det er sådan forbindelse og medfølelse, der vil forhindre ledere fra at falde i fælden med arrogant selvoptagethed. Dette skift giver ledere fornyelse af Ånden. Og fornyelse af Ånden er ikke kun afgørende for ledere med at opretholde sig selv, men også for at opretholde effektiviteten af ledelse.

Hjernen og New Age retorik

Før du afvise begreber om mindfulness, håb og medfølelse som værende new age retorik, er opmærksomme på forskning. Nylige undersøgelser i management science, psykologi og neurovidenskab pege på betydningen af udviklingen af mindfulness og erfaringerne, håb og medfølelse. Denne praksis er understøttet af videnskabelige beviser.

Det kan koges til hjernen. Hjernen behandler oplysninger og sender signaler til den sympatiske eller parasympatiske nervesystem. Disse to systemer oprette kropslige reaktioner af kamp, flugt eller afslapning og ro.

Fungere optimalt indebærer både systemer, dem, der fører til handling, og dem, der fører til rekreation. Desværre, i organisationer, lille vægt eller opmuntring er givet til fornyelse og genopretning aktiviteter.

Her er nogle almindelige opsving ritualer, der involverer det parasympatiske nervesystem ansvarlig for fornyelse:

Meditation

Walking (også en måde at meditere)

Yoga og strækker sig

Sport (enten hold eller individuel, konkurrencedygtig eller ej)

Danse og synge

Humor og latter

Lytte til musik

At se film

Læse bøger (romaner samt business-relaterede)

Gøre frivilligt arbejde

Undervisning klasser

Deltagelse i religiøse eller filosofiske grupper

Hobbyer

Familie projekter

Naturligvis, hver af disse aktiviteter omfatte hele kroppen og begge nervesystem. Nøglen er i ens holdning. Det er muligt at lade ambition og konkurrenceevne forstyrre afslapning og recovery processerne til enhver tid. Igen, nøglen er at være bevidst og opmærksom på hvordan vi forvalter vores tanker, vores krop og vores humør.

Der er stor forskel på god ledelse praksis, der kan defineres og spores og trendy, tomme ord almindeligt forekommende i populære magasin artikler. Disse ideer – at ledelse magt stress kan styres ved at ansætte mindfulness, håb og medfølelse for fornyelse – er ikke blot logisk, men valideret af videnskabelig forskning.

Som relevante praksis er de også gældende. De ikke kun giver mening, men de kan let vedtages inden for rammerne af en leders arbejde verden. Der er flere øvelser man kan engagere sig i at udvikle selvet og andre-bevidsthed, at øge mindfulness. Ligesom mange lederskab udviklingsopgaver er det bedst at engagere tjenestegrene af en kvalificeret executive coach.

Dette er del 2 af 2 del artiklen om lederskab magt Stress af forfatteren Patsi Krakoff. I del 1 undersøgt vi årsagerne til power stress.

5 tanker omkring “Lederskab magt Stress: (Del 2) tre nøgler til fornyelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.